Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на подглавник 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонт на подглавник 166

И на двете ми 166-ци бяха счупени подглавниците, но на едната дрънкаха много дразнещо по дупките. Днес ме стегна шапката и реших да оправя това инженерно недоразумение съчетано със скапана германска пластмаса наречено подглавник в 166
    Процедурата е много проста

1. Откопчавате тапицерията и вадите парчетата от счупения подглавник от дунапрена

2. Отвивате болта на металната щипка и вадите отчупеното парче през което минава болта.

3. Лепите парчето с топъл силикон/каноконлит или каквото имате. Идеята е парчето просто да седи там за да работите по-спокойно.

4. Хващате бормашината с една бургия и правите отвори в пластмасата.

5. Връзвате здраво със свински опашки П-образната стойка.

6. Взимате нов по-дълъг болт и го навивате в щипката така, че да се покаже от другата страна на основата. Слагате шайба с голяма периферия и навивате гайка( не я стягайте много). Болта минавайки през щипката също не трябва да се натяга много защото щипката ще стегне и няма да се върти в П-образната стойка.

7. Пробивате още няколко дупки както съм направил на снимките и връзвате със свински
    опашки и останалата част от основата ( стягайте здраво опашките)

8. Набутайте всичко обратно в дунапрена и закопчайте тапицерията.

9. Монтирайте на колата и се радвайте на здравите подглавници.
    Attached Files
    Last edited by Boby; d.m.y г., 21:50.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Там където си сложил опашките..голямото ми дете имаше навика като иска да ми каже нещо да се хваща за подглавника.Как успяваше да ги къса не знам,от тогава съм ги овързал и на двете 166-ци с арматурна тел...нема къртене
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
    X